Bezpečnostní obuv

Publikováno

07. Října 2013

Čas čtení

1- 2 minuty

Sdílet:

Bezpečnostní obuv chrání před úrazem

Bezpečnostní pracovní obuv chrání pracovníky zejména těch profesí, kde hrozí úrazy uklouznutím, politím nebezpečnou nebo horkou tekutinou, prochladnutím nebo pádem těžkého předmětu na nohu člověka vykonávajícího specifickou činnost. Bezpečnostní obuv dostává pracovník od svého zaměstnavatele. Ten má právo nejen vyžadovat, aby zaměstnanec bezpečnostní pracovní obuv nosil, ale také to může průběžně kontrolovat. Při odchodu zaměstnance z pracovního poměru může firma požadovat bezpečnostní obuv vrátit.

Jakou potřebujete bezpečnostní obuv?

Bezpečnostní obuv se liší podle svého určení: může se jednat o pevné boty, které chrání před podvrtnutím kotníku (taková bezpečnostní obuv musí přesahovat kotník a pevně se stahuje šněrováním). Některé vzory kotníčkových bot mají zpeněnou špici. Pro jiné účely musí být bezpečnostní obuv opatřena speciální podešví s protiskluzovou úpravou (ve vlhkých provozovnách). V chemických závodech a v zemědělské rostlinné i živočišné výrobě musí pracovní obuv chránit před vlivem toxických látek (anorganického i organického původu). Charakter některé práce nedovoluje, aby byla bezpečnostní obuv stahována tkaničkami (mohly by se zachytit o nějaký výčnělek). Na takové pozice je určena bezpečnostní obuv uzavíraná po straně na zdrhovadlo (zip). Některé vzory splňující tento požadavek jsou tak zvaně nazouvací (bez šněrování a zapínání). Bezpečnostní obuv musí v jistých profesích splňovat i ochranu před zimou, takže některá pracovní obuv je zateplena – opatřena teplou podšívkou.

Bezpečnostní obuv: Snadný nákup on-line

Bezpečnostní obuv je číslována podle evropské stupnice. V nabídce jsou vzory dámské, pánské a uni ( a holínky). Bezpečnostní obuv lze pohodlně vybrat z velké nabídky e-shopu. Zakoupené zboží bude dodáno na adresu firmy (nebo jinou uvedenou adresu). Nakupující může v případě nespokojenosti uplatnit všechna práva podle obchodního zákoníku.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o ochranné pracovní obuvy.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní obuv   |   05. Ledna 2024   |  ObuvDoPráce

Zdravotní pracovní obuv - boty pro zdravé nohy

Zdravotní pracovní obuv - boty pro zdravé nohy
Se zdravotní pracovní obuví se můž..

Číst více

Farmářky   |   05. Ledna 2024   |  ObuvDoPráce

Dopřejte svým nohám pohodlí s farmářkami

Číst více

Pracovní obuv   |   22. Března 2020   |  ObuvDoPráce

Pracovní sandály

Pracovní sandály jsou lehké a vzdušné, ale zároveň splňují nároky kladené na bezpečnou p..

Číst více

Pracovní obuv   |   04. Července 2019   |  ObuvDoPráce

Zimní pracovní obuv

Zimní pracovní obuv je nezbytná pro výkon profese prováděný v chladných měsících roku ve..

Číst více

Pracovní obuv   |   04. Července 2018   |  ObuvDoPráce

Gumové holínky

Gumové holínky jsou třeba vždy, když se člověk pohybuje ve vlhku nebo v mokru. Gumové ho..

Číst více