Pracovní obuv pro zimní období – vhodná jak do dílen, tak i do venkovního prostředí

Publikováno

29. Září 2015

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Základem jakékoliv venkovní profese je kvalitní pracovní obuv. Toto platí dvojnásob v zimním období, či při práci v chladnějších oblastech (jako jsou méně vytápěné haly, sklady a další). Kvalita a vizuální dojem zimní pracovní obuvi se s vývojem technologií a rozšířením trhu rozhodně zlepšuje, pročež si ji mnozí vybírají i jako obuv na outdoorové aktivity či alespoň do zimního počasí.

Záleží především na provedení

Kvalitní pracovní obuv by se měla vyznačovat především kvalitním základem, tedy použitým materiálem. Tím je zde v ideálním případě kůže. Dále by měla být minimálně zvýšená přes kotník, čímž dosáhneme nejen vyššího komfortu, ale také lepších tepelných vlastností, a zauvažovat můžeme také o variantě přesahující až přes holeň. Pracovní obuv určená do zimy je zpravidla šněrovací a často bývá prošívaná a částečně i polstrovaná. Je tedy zřejmé, že pohodlí a bezpečnost zde hrají zcela největší roli. V profesionálním poli je pak vhodné uvažovat o obuvi s vyztuženou špicí (ocelí a stélkou) a zároveň antistatickou podrážkou či podrážku odolnou pohonným hmotám.

Pracovní obuv by měla být co nejodolnější a zároveň pohodlná

Ocelová tužinka ve špičce chrání uživatele před následky pádu těžkého předmětu na chodidlo. Stélka pak chrání proti propichu. Vedle toho je zde důležité, aby podešev pracovní obuvi byla odolná vůči kyselinám a olejům. A vzhledem k tomu, že v ní trávíme takřka celé dny, měla by být i pohodlná, což zaručuje prodyšný, ale zároveň vodě odolný, svršek boty. Absorpční pata je pak již takřka samozřejmostí a opomenout bychom neměli ani reflexní prvky, které především v zimním období mohou znatelně zvyšovat bezpečnost práce.

Kotníková pracovní obuv od značky Prestige

Tato zimní pracovní obuv je určena pro prakticky celodenní nošení. Tomu je uzpůsobena i její kožená svrchní vrstva, jež je potažena polyuretanovou fólií zvyšující odolnost vůči opotřebení. Jedná se o velmi pohodlnou, kvalitní a příjemnou certifikovanou obuv, která nikdy nebude tou špatnou volbou.

Panda TPU Classic Winter 3

Tato obuv se řadí do kategorie vysoké kotníkové zimní bezpečnostní obuvi, a je vybavena bezpečnostními prvky jako je ocelová tužinka ve špičce boty, povrchem odolným vůči kyselinám a olejům, a dalšími. Její moderní vzhled a materiál zabraňující množení plísní a bakterií je pak již jen třešničkou na dortu.

Červa Nelion Frost

Tato vysoká obuv od značky Červa se vyznačuje především vyjímatelnou vložkou, nylonovým svrškem a gumovou podrážkou, tedy perfektní kombinací do nepříjemného počasí.

Kde zimní pracovní obuv koupit

Je zřejmé, že kvalitní je prakticky nepostradatelným společníkem, především pro některé konkrétní profese. Po přečtení tohoto článku již víte, na které prvky si dát pozor, a jaké konkrétní modely bot jsou k dispozici. A pokud se chcete dozvědět, kde takovouto obuv koupit, pak vás rádi přesměrujeme > http://www.tomiscz.cz/!

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o ochranné pracovní obuvy.

Mohlo by vás také zajímat

Pracovní obuv   |   05. Ledna 2024   |  ObuvDoPráce

Zdravotní pracovní obuv - boty pro zdravé nohy

Zdravotní pracovní obuv - boty pro zdravé nohy
Se zdravotní pracovní obuví se můž..

Číst více

Farmářky   |   05. Ledna 2024   |  ObuvDoPráce

Dopřejte svým nohám pohodlí s farmářkami

Číst více

Pracovní obuv   |   22. Března 2020   |  ObuvDoPráce

Pracovní sandály

Pracovní sandály jsou lehké a vzdušné, ale zároveň splňují nároky kladené na bezpečnou p..

Číst více

Pracovní obuv   |   04. Července 2019   |  ObuvDoPráce

Zimní pracovní obuv

Zimní pracovní obuv je nezbytná pro výkon profese prováděný v chladných měsících roku ve..

Číst více

Pracovní obuv   |   04. Července 2018   |  ObuvDoPráce

Gumové holínky

Gumové holínky jsou třeba vždy, když se člověk pohybuje ve vlhku nebo v mokru. Gumové ho..

Číst více